sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Luonnollista vaaleaa

 
Nean kohti luonnollisempaa vaaleaa -projekti sai jatkoa.
 
 
Aiemminhan Nealla oli blondattu vitivalkoinen (kellastuva) lookki, jossa vasemmalla oli selkeästi tummempi alue. Tummaa olen vähitellen raidoittanut vaaleammaksi ja vaalennuksessa ollaan siirrytty pehmeämpiin sävyihin. Enää vaalennusta ei toteuteta blonderilla, vaan värillä. Nea kokee itse hiukset jo terveemmän tuntuisina.


 
Ylläolevista kuvista huomaakin, että saksille oli töitä. Ja sain jopa ottaa jonkun sentin enemmän kuin yleensä. Hyvään suuntaan mennään siis kaikin puolin.



 
Jännittävä vihertävä sävy tulee jostain syystä kuviin aina tuolta vasemmalta seinältä... Hui!
 

 
Kontrasti tumman ja vaalean välillä on enää todella vähäinen, jee!

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Vaaleasta mustaksi

 
Katja, jolle sopii erinomaisen hyvin kaikki voimakkaat värit, päätti (minun yllyttämänä toki) että kylmä vaalea saa taas hetkeksi jäädä ja on vaihteeksi sinimustan vuoro.
 






 Katja oli reissullansa käynyt turkkilaisella parturisedällä, joka oli melko huolettomasti lyhennellyt Katjan kuontaloa hieman miehekkääseen muotoon. Onneksi pituutta oli jo jonkin verran kerennyt kasvamaan takaisin, niin saatiin muotoa vähän fiksattua.



Sinimusta levitettiin tyvestä latvaan otsa-aluetta lukuunottamatta. Siihen laitettiin punainen suoraväri.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 






 
Väristä tuli tosi kiva ja se sopi Katjalle hienosti. Harmi vaan, että seuraavana päivänä puhelin piippasi ja Katja valitteli kovaa kutinaa, joka ei pesussakaan helpottanut. Hälytyskellot soivat yllättävän nopeasti ja arvelin kyseessä olevan allergisen reaktion. Kehotin menemään heti apteekkiin ja tietysti lääkäriinkin. Allergialääke ja kortisoniliuos helpottavat vastaavassa tilanteessa. Seuraavana päivänä oli jotain paukamiakin ilmestynyt.
 
Kyseessä saattaa olla allergisoituminen PPD:lle, joka on otettava vakavasti. Ei siis väriä minun toimestani, ennen kuin selviää mistä on kyse. Kerroinpa sitten tätä tarinaa eräälle asiakkaalle, jolle olin juuri tehnyt värin. Hän sitten kertoi, että hänellä itsellään oli todettu allergia juurikin PPD:lle. Melko hurjaa. Oli hänellekin perään soitettava, etten voi meidän väreillä enää väriä hänelle laittaa. Pahimmassa tapauksessa olisi kuolema minun vastuullani. Ei kiitos.
 
Eilen shoppailin tukusta Elumenit. Viimeksi olenkin niitä käyttänyt reilu kymmenen vuotta sitten, niiden juuri tultua markkinoille. Katsotaan miten käy. Eivät ainakaan sisällä PPD:tä. Hieman houkuttelisi siirtyä enemmänkin käyttämään turvallisempia värejä.
 
Ja vanhemmat! Ei ole turhan takia väripurkeissa K-16 -merkinnät. Jokainen värjäyskerta lisää allergisoitumisen riskiä.
 


Arvotaanko?



Lupasin tuotetestauksien yhteydessä arpoa mun lempparituotteet kuvan purkeista. Ihan parhaat oli shampoo ja hoitoaine. Arvotaan siis yksi shampoo ja hoitsku ens vuoden eka päivä.
 
 
Kommenttikenttään kerro, mikä on sun suosikkituote, jota ilman et tule toimeen (ainakaan tällä hetkellä). Ja muista laittaa loppuun nimi tai nimimerkki.
 
Onnea matkaan!