perjantai 30. elokuuta 2013

Hiustenpidennys

Annen surullisenkuuluisa pidennys vihdoin uusittiin kesän aikana. Olipa mahtavaa tehdä hieno pidennys, ihanilla, kiiltävillä, sileillä hiuksilla.
 
Ihanat uudet hiukset
 

Tästä lähtien lupaan olla testailematta ihan mitä sattuu. Tai testataan sitten ainakin ennen elämän tärkeintä päivää. Annelta on tullut positiivista palautetta. Itsekin olin ihan fiiliksissä viime kerralla, kun hius oli kuin silkkiä.
 
Uudet hiukset
Simply Naturaliakaan ei suositella värjättävän hapeteväreillä. Ja jos niin tehdään, ei tehtaan takuu ole voimassa. Kerran on kymmenen vuoden aikana kohdalleni sattunut joku huonolaatuinen hius. Kyseinen asiakas huomasi laadun huonouden jo ensimmäisten päivien aikana, joten myöhemmässä vaiheessa olen huoletta uskaltanut hiuksia värjätä. Ainakin niiltä, joiden tiedän muita hoito-ohjeita kirjaimellisesti noudattavan. Tämä hyvälaatuinen hius on värjäyksetkin kestänyt.
 


Pari viikkoa sitten värjättiin hiukset uudelleen aavistuksen punaisemmaksi. Hyvältä näyttää, eikö totta? 

perjantai 16. elokuuta 2013

Liukuväriä soveltaen

Mirellan toiveena oli saada vähän jotain uutta tummiin hiuksiinsa ja mukanaan hänellä olikin muutama fiilistelykuva liukuväreistä. Suurta kontrastia ei lähdetty hakemaan ja laitettiin joukkoon pari perusraitaakin.
 


Lähtötilanne
Tyvi värjättiin samalla sävyllä kuin ennenkin ja raidat ja liukuväri tehtiin Magman /7 ja matalalla hapetteella. Lopputulos oli sävyltään aivan ihana. Olisikohan aika hommata parempi kamera, että saisi kuviinkin ikuistettua todelliset sävyt?
 





 
Kiilto sentään tulee esiin kuvissa! Ja se on peräisin suoraan purkista. Ihan paras kiiltotuote on omasta mielestäni Super Skinny Serum! Ja sen kun sekoittelee yhdessä Extra Bodyn Thicken Upin kanssa kädellä 1:1, ei tarvitse pelätä latistumista edes hentoisimmissa hiuksissa.
 
 
Muutamia uutuustuotteita oli ilmaantunut työpaikalle. Täytyy taas saattaa itsensä ajantasalle. Ja koulutuskalenteri oli saapunut. Ihanaa, pääsee hakemaan uusia ideoita. Motivaatio on kyllä ihan kohdillaan, kun niin vähän on töissä ollut. Oikein odottaa seuraavaa kertaa. Syyskuussa onkin äitiysloma ohi ja töissä saa käydä muutenkin kuin sunnuntaisin. Onpa mukavaa!


 


maanantai 12. elokuuta 2013

Kaikista tärkeintä on hyvä hiustenleikkaus!

Sitä ei voi koskaan korostaa liikaa. Useat asiakkaat sitä painottavat. Kaikki kampaajat siihen (ainakin toivottavasti) pyrkivät. Sinä tiedät sen. Ja minä tiedän sen. Ei voi olla ihanaa tukkaa ilman hyvää leikkausta. Oma kehu haisee, mutta hyvällä ja tarkalla leikkauksella on luotu monta pitkää asiakassuhdetta. Hiustenleikkauksessa ei vaan voi hutiloida, eikä oikoa.
 
Joskus uran alkuaikoina oli ehkä hetkiä, kun oli siistii olla nopee. Nyt mä oon ylpeä, jos mulla menee paljon aikaa leikkaamiseen. Mulle se on mittari tarkasta työstä. (Aina ei tarvitse olla tarkka leikkaamisen kanssa. Jotkut tekniikat on epätarkkoja ja nopeita.) Ja nykyään pulsaritkin on samalla korkeudella.
 
Tiia kävi muutama viikko sitten vähän korjauttamassa leikkaustaan puolivuotisen Belgiassa elon jäljiltä... Tässä ensin ennen -kuvia
 
 
Hieman on tuo malli kasvaessaan ja toisen taiteilijan näkemyksien mukaan muuttunut matkan varrella. Otsis on muuttunut leveämmäksi, niska muuttunut sivuille pitenevästä sivuille lyhenevään ja kerrostusta on tullut lisää kauttaaltaan koko malliin.
 
Leikkauksessa tulisi ottaa huomioon myös ihmisen koko olemus, eikä vaan sitä kapan ulkopuolelle jäävää päätä. Harmi, että tämä juttu muotoutui päässäni vasta myöhemmin tämmöiseksi, muuten olisi ollut järkevää ottaa Tiiasta kokovartalokuvat. Kyseessä on älyttömän pitkä ja hoikka tyttö. Kateellisena aina nauran Tiialle, että miten jonkun kaula voi olla metrin pitkä. No, mitäpä tapahtuu, kun tämänmalliselle tytölle iskee pitkulaisen kampauksen päähän? Tyttöhän pitenee entisestään, eikä näytä enää sopusuhtaiselta.
 
 
Tässäpä jälkeen -kuvia pienen korjailun jälkeen
 
Tiian alkuperäinen toive oli muuttaa mallia ja kasvattaa vasemman puolen lyhyempi osio pois, eikä sitä leikattukaan. Otsis lyhennettiin ja kavennettiin, mutta muuten vaan fiksattiin lähinnä niska kuntoon ja kasvatellaan. Viimeisessä kuvassa näkyykin hienosti se metrin pitkä niska!
 
Kuvia ottaessa kävi ilmi, että muutostoiveeseen syynä onkin se, että tämä malli on Tiialla ollut kohta jo vuoden. Että mallia PITÄÄ muuttaa useammin. Mutta toisaalta, jos löytää sen helpon, ihanan, itselle hyvän, täydellisen mallin, niin tarviiko siitä luopua vaan sen takia, että se on ollut niin kauan? Mitä mieltä olette?