keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Tuotetestausta II

 
Sunnuntaina kokeilin ihka ekaa kertaa sellaista ihmeainetta, joka lupaa poistaa pelkästään keinotekoisen pigmentin, muttei omaa väriä vaalentaisi lainkaan. Koekaniiniksi joutui Terhi, joka oli jo hyvän aikaa kärsinyt maantienvärisestä tyvikasvusta tummaksi värjätyssä tukassa. Latvassa Terhillä oli tsi(?)-liukuväri.



 
Ennen käsittelyä
 
Mua ainakin kiinnostaa, mitä tämä ihmeaine sisältää. Incihaku tietää kaiken. Ihmeaine koostuu siis pulloista A ja B. A-pullon incilistan ensimmäinen aine on vesi, sitten on pelkistimiä, viskositeetin säätäjiä, säilöntäaineita, joista osa ihoa ärsyttäviä ja allergisoivia, hajusteita, joista neljä on 26. yleisimmin allergiaoireita aiheuttavan joukossa, jotka pitää erikseen incissä mainita. A-aineessa ei siis juuri ihmeitä ole.
Tutkitaan B-aine. Eniten pullossa on vettä. Sitruunahappo, säätää pH-arvoa. Taas viskositeetin säätäjää, ihoa hoitavia, silikonia, mikrobeja hajoittava antibakteerinen aine, puhdistava aine, säilöntäaineita ja ne samat hajusteet.
Hmm, jaa, tässä kohtaa on todettava, etten ymmärrä kemiasta sittenkään mitään. Paitsi että melkoisen allergia- ja ärsytysriskin ottaa tätä tuotetta käyttäessään. Ihmekös, että mulla kutisi kädet.
Terhin hiuspohjassa ei ollut tuntemuksia, eikä käsittelyn jälkeen punoitusta tai muuta sellaista.

Jotain se kuitenkin teki. Tältä näytti lopputulos:


 Tyvikasvun raja on selvästi pehmentynyt. Oma tyvi ei ole vaalentunut, kuten vaalennusaineella tehtävässä värinpoistossa olisi käynyt. Omasta mielestäni tyvialue ehkä puolen asteen verran kirkastui.





Lopputulos on kuitenkin pehmeämpi ja muutaman asteen vaaleampi. Hoitoaineena käytettiin Color Maskeista sävy silver, vaikutusaika oli 20 minuuttia. Seuraavalla kerralla mennään viileämpään suuntaan, niin samainen puteli lähti kotiinkin Platinum Blonde Shampoon ja muiden ihanien purkkien kera.

Hius tuntui yllättävän hyvältä. Ei siis mitään suurta vahinkoa tuntunut tehneen. Oikein passeli vaihtoehto värinpoistolle, kun haluaa luonnollisen lopputuloksen.
 

perjantai 13. syyskuuta 2013

Tuotetestausta

 
Nyt päästään aiheeseen, mistä oikeastaan koko blogi sai alkunsa. Facebookissa joku kirjoitteli siirtyneensä kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa tämän hurjan kemikaalikohun ympäröidessä meitä. Se kokeilu ei kai ollut mennyt ihan nappiin. (Luonnonkosmetiikasta täytynee tehdä laajempi oma postaus.) Silloin mieleeni tuli äitiyslomani aikana markkinoille tullut No Nothing -tuotesarja. Tuotteilla on allergiatunnus ja niistä on riisuttu pois turhat ylimääräiset kemikaalit.
 

Testikappaleet
Testaukseen pääsevät kosteuttavasta sarjasta shampoo, hoitoaine ja jätettävä hoito, sekä muotoilutuotteista lakka ja vaahto. Testauksen loppupuolella lupaan järjestää jonkun kilpailun, jossa palkintona on mun suosikit.

Ja nyt kun on päästy testaamisen makuun, testataan sunnuntaina Terhille mulle ihan uutta tuotetta, joka lupaa poistaa hiuksista vain keinotekoisen pigmentin, eikä vaalenna omaa väriä ollenkaan. Hyvin mielenkiintoinen työpäivä siis tiedossa.

Ihmeaine
 


maanantai 9. syyskuuta 2013

Syksyn ruskeita sävyjä

 
Viime sunnuntaina pääsin tekemään erisävyisiä eläväisiä ruskeita. Ensimmäisessä kuvasarjassa peitettin vanhat vaaleat raidat, tehtiin sävystä reilusti kylmempi ja päivitettiin vanha eteenpäinpitenevä polkka. Alimmassa kuvassa näkyy -ainakin jonkun verran heijastuksesta huolimatta- että väri koostuu eri sävyistä ja tuo hiukseen eloa.
 







 
 
Ja toisesta brunetista tehtiin hieman pehmeämpi ja raidoitetumpi versio. Huonot latvat saivat myös kyytiä!


 
Vanhempainvapaat alkaa olla lopuillaan ja aion viettää hieman enemmän aikaa töissä. Aikoja saa varailla ja yhteystiedot löytyy täältä. Jos sopivaa aikaa ei tunnu löytyvän, niin jätä soittopyyntö. Yritetään järjestää sellainen. Toki voit kysellä aikoja edellen myös muiden viestimien välityksellä.


maanantai 2. syyskuuta 2013

Onnistumisia!

Nyt on kuulkaa Tiialla taas hyvä tukka! Viime kerran kuvat löytyy täältä. Ja tässä päivitetty versio viikon takaa
 




Vieläkin on pientä parantamisen varaa, mutta nyt siinä alkaa olla jo oikeaa muotoa. Ihana!

Löysin kivan uuden hiusblogin. Käykää kurkkimassa. Mun on heti saatava siellä mainittu puhelinjohtoponnari! Ja pitkät hiukset...